PSV Eindhoven – Dortmund: 02

NL-bookmaker
februari 20, 2024
30 Weergaven

Onze tip: PSV Eindhoven – Dortmund: 02

20.02.2024 21:00

Peter Bosz hield het in 2017 slechts een half jaar vol op de bank bij Dortmund voordat BVB-functionarissen hem ontsloegen. Destijds werd zijn band verbroken door onder andere een mislukte prestatie in de Champions League groepsfase, waar Borussia geen van de zes wedstrijden onder zijn voogdij won. Het is een ander verhaal bij PSV, waar hij afgelopen juli aan de slag ging, en statistisch gezien is het zijn meest succesvolle trainersperiode.

In Eindhoven heeft hij tot nu toe 35 wedstrijden gecoacht met een indrukwekkend 27-6-2 record en een 96:27 record! Nadat PSV drie keer op rij tweede werd in de Nederlandse Eredivisie, heeft hij zijn beste seizoensstart geëvenaard met 17 overwinningen en heeft hij een voorsprong van tien punten op het op de tweede plaats staande Feyenoord. De ploeg kwam ook door de groepsfase van de Champions League met vier doelpunten voorsprong op Arsenal. Ze haalden vier punten uit hun wedstrijden tegen Sevilla en Lens, wat genoeg was om zich te plaatsen voor de achtste ronde, waar PSV ook zeker van is.

Er is ook progressief optimisme in Dortmund, dat de groep des doods won en PSG, Newcastle en AC Milan achter zich liet. Net als PSV verloor het zijn eerste wedstrijd op het terrein van de Parijse favoriet, maar daarna scoorde het in al zijn wedstrijden en won het er drie. Hoe dan ook, BVB is niet zo comfortabel als PSV. Nadat Borussia Freiburg met gemak met 3-0 versloeg na de terugkeer van een aantal steunpilaren in de opstelling, speelden ze 1-1 bij Wolfsburg en speelden ze voor de tweede keer in de laatste drie Bundesliga-rondes gelijk. De voorsprong op Leipzig in de laatste Champions League-kwalificatieplaats is geslonken tot één punt.

BVB is echter nog niet compleet, Sebastien Haller keerde als nationale held van Ivoorkust terug van de African Cup of Nations, maar is ook geblesseerd. Ook zal Donyell Malen ontbreken, die drie jaar geleden zijn verloving in Dortmund net bij PSV binnenschoot. Jadon Sancho, die ruzie kreeg met Manchester United en in januari een half jaar zonder optie werd uitgeleend aan Borussia, krijgt een kans in de aanval. Hij is nog steeds tevergeefs op zoek naar zijn oude vorm in zijn nieuwe woonplaats, na één assist in vijf wedstrijden.

Waar kun je op wedden?

Beide teams zetten in op de aanval, terwijl PSV in staat is om nog sterkere tegenstanders in hun stadion te zetten. Maar Dortmund heeft in de groep extreme veerkracht getoond door te winnen in Milaan en Newcastle, en zal ook in Eindhoven niet verliezen.

Vertrouwen:

7/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

BETWINNERWed op Betwinner met een bonus van 100% op je eerste storting!
Auteur NL-bookmaker