Lille – Lens: Dubbele kans op gelijkspel

NL-bookmaker
maart 28, 2024
51 Weergaven

Onze favoriet: Lille – Lens: dubbele kans op gelijkspel

29.03.2024 21:00

De zevenentwintigste speelronde van Ligue 1, na de laatste nationale pauze voor het EK in Duitsland in juni, wordt omlijst door twee grote toppers. De eerste vindt plaats in het noorden van Frankrijk, waar we de traditionele “Derby du Nord” (vertaald als Derby van het Noorden) tussen Lille en Lens zullen zien. De eerste wedstrijd eindigde dit jaar in een 1-1 gelijkspel. Welk team zal deze keer gelukkiger zijn en dichter bij de felbegeerde Champions League-plaatsen komen?

Twee weken geleden speelde Lille een zeer goede wedstrijd op het veld van de nummer twee Brest. Een aantal kansen werden echter door de mannen van trainer Paul Fonseca omgezet in slechts één doelpunt, gescoord door niemand minder dan Jonathan David, voor wie het zijn 80e competitiedoelpunt was in de rood-witte kleuren van de Noord-Franse club. Lille scoorde echter met nog tien minuten te gaan en verliet voor de zevende keer dit seizoen een uitwedstrijd met slechts een punt na een 1-1 gelijkspel. Vrijdag keren de ‘Dogs’ terug naar hun geliefde thuisbasis, waar ze eind september voor het laatst verloren. Sindsdien zijn ze ongeslagen in dertien competitieduels in alle competities (9-4-0), met in die tijd acht keer een clean sheet!

Nadat ze thuis Brest met 1-0 hadden verslagen in een belangrijke wedstrijd, slaagde Lens er een week later niet in om hun volgende thuiswedstrijd te winnen door met 1-3 te verliezen van een worstelend Nice. De “Sang et Or” gingen ten onder aan de tragische individuele fouten van de verdedigers (Medina, Mendy en Khusanov), die niet alleen de bovengenoemde nederlaag beslisten, maar ook de daling naar de zesde plaats, waar Lens Marseille, Rennes en Reims op de hielen zit. De ploeg van trainer Franck Haise is dus zeker niet van plan om af te reizen naar het veld van een zeer onaangename regionale rivaal, zeker gezien de laatste tien wedstrijden gespeeld in Lille, waarin Lens acht keer verloor (1-1-8).

Waarop wedden?

Lille wordt beschouwd als een terechte favoriet gezien hun recente resultaten en zeer goede thuisrecord. Echter, de wedstrijden direct na de nationale rust, wanneer de teams grotendeels niet bij elkaar waren, hebben de neiging om in veel opzichten lastig te zijn, dus ik kies voor een weddenschap op een gelijkspel in de rust of aan het einde van de wedstrijd. De laatste twee onderlinge wedstrijden in het afgelopen kalenderjaar eindigden in 1-1, en zo’n resultaat zou niet verrassend zijn in de voorwedstrijd van vrijdag. Het is ook heel waarschijnlijk dat de thuisploeg de ruststand na de wisseling van speelhelft in hun voordeel zal doorbreken.

Vertrouwen:

7/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

BETWINNERWed op Betwinner met een bonus van 100% op je eerste storting!
Auteur NL-bookmaker