Wimbledon M – algemene plaats: Alcaraz C.

NL-bookmaker
juni 27, 2024
20 Weergaven

Onze keuze: Wimbledon M – Algemeen.

01.07.2024 13:10

Wimbledon 2024 zonder Djokovic en Nadal

Het Wimbledon van dit jaar wordt waarschijnlijk gekenmerkt door de afwezigheid van Novak Djokovic. De Servische wereldtennislegende raakte geblesseerd tijdens de French Open en moest een operatie ondergaan. De zevenvoudig winnaar zal hoe dan ook gemist worden door de fans, terwijl de kans op een algemeen kampioenschap voor anderen is toegenomen.

Een vergelijkbare strategie als Djoker werd toegepast door de Spanjaardl Rafael Nadal (hij is hongerig naar een Olympische medaille), en dus zal het publiek in Londen waarschijnlijk geen van beide legendarische duo’s voor het eerst in jaren zien. De tweevoudig kampioen heeft ook gezondheidsproblemen Andy Murray, die zich terugtrok uit het toernooi in de Londense Queens Club, zullen de hegemons van de afgelopen jaren in Londen dit jaar erg gemist worden, zelfs als Djokovic en Murray tot het laatste moment hopen.

Tennis nummer één Sinner op Wimbledon

Dit maakt ruimte voor een opkomende generatie spelers die langzaam de teugels van het mondiale tennis overnemen. De nummer één positie op de ranglijst wordt momenteel bezet door Jannick Sinner. De Italiaanse tennisser is een zeer veelzijdige speler, maar tot vorig jaar had hij nog geen grote successen geboekt op gras, en ook dit jaar kan hij het moeilijk hebben tegen de specialisten. Dat bleek bijvoorbeeld in Halle, waar hij zwoegde tegen Tallon Griekspoor en zeven tiebreaks speelde in het toernooi als geheel.

Tennis nummer één Sinner op Wimbledon Alcaraz – de grootste favoriet op Wimbledon

De grootste favoriet voor de algemene titel volgens odds is nog zo’n supertalent, Carlos Alcarazde titelverdediger van vorig jaar. De jonge Spanjaard is dit jaar in topvorm, wat hij een paar weken geleden bevestigde toen hij de Rolland Garos in Parijs wist te winnen. Alcaraz doet het fysiek en slagtechnisch geweldig, hij wordt ook mentaal volwassener naarmate hij ouder wordt en is een extreem mentaal sterke speler voor zijn leeftijd.

Heeft Berretinni een kans in Londen?

Matteo Berrettini is nog een naam om rekening mee te houden dit jaar. De stevige Italiaanse tennisser speelt altijd geweldig op gras en dit jaar bewees hij dat al met zijn finaleplaats in het Duitse Stuttgart. Bovendien heeft Berrettini veel zin in het spel, hij begon pas in maart aan het seizoen vanwege een blessure, dus hij is niet zo versleten als anderen op het circuit. Hij stond in 2021 al in de finale van Wimbledon, dus het etiket “dark horse” van het toernooi is absoluut gerechtvaardigd.

40 wedstrijden gewonnen op gras door een stalwart van het tenniscircuit Alexander Zverev. Ook de Duitse tennisser heeft geweldige parameters voor gras, de service volley strategie op de groene ondergrond werkt nog steeds, hoewel het gras al langzamer is dan vroeger. Zverev is momenteel de nummer vier van de wereld en in Halle bevestigde hij dat hij zijn tegenstanders zal kwellen op zijn favoriete ondergrond.

Wat gaat Zverev doen op gras?

De tenniskampioen heeft 40 wedstrijden op gras gewonnen Alexander Zverev. Ook de Duitse tennisser heeft geweldige parameters voor gras, de service volley strategie op de groene ondergrond werkt nog steeds, hoewel het gras al langzamer is dan vroeger. Zverev is momenteel de nummer vier van de wereld en in Halle bevestigde hij dat hij zijn tegenstanders zal kwellen op zijn favoriete ondergrond.

Hoe zal Medvedev het doen op Wimbledon?

Niet te vergeten Daniila Medvedeva, nog zo’n lange man die veel op gras heeft gespeeld. Zijn onorthodoxe speelstijl blijft een aantal tegenstanders dwarszitten, maar met Alcaraz heeft negatieve saldi (2:4) en met Zondaar heeft zijn laatste vijf back-to-back duels verloren, wat een beperkende factor is in zijn zoektocht naar de eindzege.


Waar kun je op wedden?

De vorm van dit jaar, de Wimbledon-zege van vorig jaar en de afwezigheid van grote concurrenten pusht Alcaraze naar de positie van de grootste favoriet, die hij zou moeten bevestigen op de derde Grand Slam van het seizoen.

Vertrouwen:

8/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

1XBETWed op 1xbet met een bonus van 100% op je eerste storting!
Auteur NL-bookmaker