Dortmund – Atl.Madrid: winnaar Dortmund

NL-bookmaker
april 15, 2024
51 Weergaven

Onze tip: Dortmund – Atl.Madrid: winnaar Dortmund

16.04.2024 21:00

Als Galeno de grootste kans van de wedstrijd in de 75e minuut had omgezet, had hij de score verhoogd naar 3-0 voor Atlético. Maar Kobel verrichtte de redding van het seizoen, invaller Haller verkleinde de achterstand zes minuten later en Dortmund reikte nog steeds naar een gelijkmaker toen nog twee verse spelers, Bynoe-Gittens en Brandt, de lat raakten. Het waren Terzic’s hilarische wissels die het tij van de openingswedstrijd volledig keerden. Los Rojiblancos wonnen weliswaar met 2-1, maar ze weten zelf ook dat ze met een veel beter resultaat naar Westfalen hadden kunnen gaan. Nu staan de bezoekers voor een inferno voor 80.000 toeschouwers in het Signal Iduna Park.

Atlético zal niet zo actief zijn als thuis, waar het Dortmunds fouten afdwong met hoge pressing en twee keer toesloeg met klinische precisie. Nu is het de beurt aan BVB, dat de thuiswedstrijd in de achtste finales met 2-0 won na een 1-1 gelijkspel in Eindhoven. Sancho besliste het duel in de derde minuut met zijn debuutgoal in de play-offs van de Champions League. De Engelse aanvaller miste het weekend de wedstrijd in Mönchengladbach door ziekte, waar Borussia met 2-1 won dankzij twee doelpunten van Sabitzer. Terzic wijzigde de helft van de opstelling ten opzichte van de wedstrijd in Madrid en betreurde de blessure van Haller, die er in de 10e minuut af ging. Hij kan in ieder geval rekenen op Sancho.

Simeone wijzigde het basiselftal nog twee keer in de thuiswedstrijd tegen Girona, maar vanaf het begin liet hij Griezmann spelen, die zijn uitstekende prestatie van woensdag een vervolg gaf en de 3-1 zege met twee doelpunten bekroonde. Atlético heeft zijn positie in de Champions League flink verbeterd, Bilbao voorbijgestreefd en de achterstand op Girona verkleind. Een welkome opsteker voor de return in Dortmund. Los Rojiblancos zijn in ieder geval niet zo sterk in het buitenland als thuis, met 0-1 verlies van Inter in San Siro in de halve finale en gelijke spelen bij Lazio en Celtic in de groepsfase. En ze zullen de ver opgerukte Lino missen, een van de doelpuntenmakers in de eerste wedstrijd.

Waar kun je op wedden?

Vooruitgang is open, hoe dan ook Atleti’s zwakkere uit-optredens plus Dortmund’s thuissterkte maken BVB licht favoriet voor de rematch.

Vertrouwen:

6/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

RABONAWed op Rabona met een bonus van 100% op je eerste storting!
Auteur NL-bookmaker