Montpellier – PSG: Wedstrijd/goals 2/+1.5

NL-bookmaker
maart 17, 2024
35 Weergaven

Onze favoriet: Montpellier – PSG: Wedstrijd/Doelpuntentelling 2/+1.5

17.03.2024 20:45

De laatste wedstrijd van de zesentwintigste speelronde voor de nationale rust in maart wordt gespeeld in Montpellier, waar de titelverdediger uit de hoofdstad naartoe reist. De wedstrijd heeft een duidelijke favoriet, niet in de laatste plaats omdat de thuisploeg de laatste negen competitiewedstrijden tegen PSG heeft verloren. Hoeveel kans op succes heeft Montpellier nu?

Zeker een beetje hoger nadat de ploeg van coach Michel Der Zakarian verrassend met 2-1 won bij Nice, waardoor ze even een belangrijke adempauze kregen, maar ze kunnen zeker niet verslappen nu ze in reddingszorgen zitten. Door een aftrek van één punt voor op het veld gegooid vuurwerk in het herfstgedeelte van de competitie, staat Montpellier voor het weekend slechts één punt voor op de zestiende barrageplaats, en als de Méty zich op miraculeuze wijze herpakken, kan het nog steeds een heel zwaar gevecht worden om te overleven, waar niemand in het ‘La Pallaide’-kamp voorafgaand aan het seizoen op had gerekend. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Montpellier thuis maar sporadisch wint, want het heeft dit seizoen alleen maar gelijkgespeeld in het Stade de la Mosson (2-8-3). Een gelijkspel tegen de titelverdediger zou echter goud waard zijn.

Paris gaat naar Montpellier na hun derde competitienederlaag op rij, waar ze opnieuw alleen maar gelijkspeelden. Dit keer verloren ze twee punten tegen het lastige Reims (2-2), tegen wie Kylian Mbappé slechts zeventien minuten meedeed en zonder wie het team volgens coach Enrique moet leren spelen. De maker van eenentwintig competitiedoelpunten dit seizoen kreeg woensdag pas volle minuten in de kwartfinale van de Franse beker tegen Nice, die de Parijzenaars met 3-1 wisten te winnen dankzij zijn openingstreffer en nog steeds in de running zijn voor een mogelijke viervoudige (competitietitel, beker, Champions League, Super Cup), wat een belangrijke prestatie zou zijn aan het einde van het Mbappé-tijdperk in Parijs. Maar nu terug naar de aarde. De Parijse sterren zouden zichzelf zondagavond gemakkelijk in het vliegtuig naar hun respectieve nationale team kunnen zien zitten en het zou me helemaal niet verbazen als ze de wedstrijd een beetje laten vallen in hun gedachten, gezien hun comfortabele voorsprong aan de top van de competitie, zoals blijkt uit de eerder genoemde drie recente gelijke spelen. Maar dat is slechts theoretische speculatie.

Waarop wedden?

Ondanks de drie eerdere competitienederlagen moet PSG Montpellier aankunnen, al zullen ze waarschijnlijk minstens één keer scoren uit een onderbreking, want de thuisploeg is daar met de aanwezigheid van de individueel vaardige Arnaud Nordin, Mousa Al-Tamari en Akor Adams uitstekend toe in staat. Maar Parijs zal hopelijk niet voor de vierde keer op rij wankelen en erin slagen om de wedstrijd te winnen. In combinatie met een overwinning voor de bezoekers zullen er minstens twee doelpunten vallen.

Vertrouwen:

7/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

20BETWed op 20bet met een bonus van 100% op je eerste storting!
Auteur NL-bookmaker