Pegula J. – Sabalenka A.: Sabalenka / + 17,5 edelstenen

NL-bookmaker
september 8, 2024
9 Weergaven

Onze tip: Pegula J. – Sabalenka A.: Sabalenka / + 17,5 edelstenen

07.09.2024 22:00

Het vrouwendeel van de US Open van dit jaar wordt afgesloten met de eindstrijd tussen de Amerikaanse Jessica Pegula en Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland.

Pegula is de voormalige nummer drie van de wereld en de huidige nummer zes. De laatste weken is de dochter van een miljardair uit Buffalo in uitstekende vorm. In juni domineerde ze een grastoernooi in Berlijn. Half augustus zegevierde de 30-jarige Amerikaanse op de 1000 in Toronto. Daarna verlengde ze haar zegereeks op een andere WTA 1000 in Cincinnati. Toevallig was het haar aanstaande tegenstandster die haar haar tiende overwinning op rij ontnam.

Op de US Open was haar beste resultaat tot nu toe de kwartfinale het jaar ervoor. Tot nu toe heeft ze dit jaar nog geen set verloren in het toernooi. Ze heeft haar landgenoten Rogers (6:4, 6:3) en Kenin (7:6, 6:3) verslagen, Spanje’s Bouzas (6:3, 6:3), Rusland’s Shnaider (6:4, 6:2), Polen’s Shwiatek (6:2, 6:4) en meest recent, na een ommekeer, Karolina Muchova (1:6, 6:4, 6:2).

Voormalig nummer één van de wereld Sabalenka staat momenteel tweede. Ze is tweevoudig Grand Slam-kampioene. Ze opende dit seizoen met een overwinning op de Australian Open. Ze heeft ook finales gespeeld in Brisbane, Madrid en Rome. Bij de laatste twee evenementen verloor ze in de titelstrijd van de nummer één, de Poolse Shwiatek. Bij de laatste 1000 in Cincinnati wreekte ze haar nederlaag en won ze haar tweede titel van het jaar. In de finale versloeg ze toevallig Pegula.

In New York staat Sabalenka voor het tweede jaar op rij in de finale. Vorig jaar werd ze verslagen door een andere Amerikaanse, Gauff. Net als Pegula heeft de inwoonster van Minsk tot nu toe slechts één set verloren in New York. Ze versloeg de Australische Honova (6:3, 6:3), de Italiaanse Bronzetti (6:3, 6:1), de Russische Alexandrova (2:6, 6:1, 6:2), de Belgische Mertens (6:2, 6:4), de Chinese Cheng (6:1, 6:2) en de Amerikaanse Navarro (6:3, 7:6).

Waar kun je op wedden?

Sabalenka, die wordt gezien als een grote favoriet in deze finale, leidt met 5:2 in de returnwedstrijd. Zoals gezegd stonden de twee spelers onlangs tegenover elkaar in Cincinnati. Pegula behaalde toen negen overwinningen op rij, maar Sabalenka, die het enige zwakke moment helemaal aan het einde van de ontmoeting pakte, zegevierde relatief soepel met 6-3 en 7-5. De Amerikaanse staat voor het eerst in een Grand Slam-finale en ze had het al moeilijk tegen Muchova toen ze een mogelijk cruciaal breakpoint afweerde op 1:6 en 0:2. Sabalenka zal profiteren van haar ervaring en fysieke superioriteit om het winnen van haar derde Grand Slam te vieren. We raden aan om de kansen op haar overwinning te mixen met een weddenschap op ten minste 18 gespeelde games. We kunnen geen regelrecht debacle verwachten in zo’n grote finale.

Vertrouwen:

8/10

Aanbevolen bookmaker voor deze weddenschap:

IVIBETWed op Ivibet met een bonus van 100% op je eerste storting!!
Auteur NL-bookmaker